To moja druga herbaciana propozycja. Bławatek i róża. Kwiatowa, letnia herbata o delikatnym aromacie, dla miłośników mocniejszych naparów polecam dodanie małej ilości listków zielonej lub czarnej herbaty. Składniki (na dzbanek 0,75l) 2-3 łyżeczki suszonego kwiatu bławatka 1 płaska łyżka pokruszonej suszonej róży 1/2 łyżeczki zielonej herbaty (można użyć tez czarnej – świetnie będzie pasowała darjeeling) Wykonanie Listki herbaciane i susz umieszczamy w imbryku/sitku w zależności, w jaki sposób parzymy. Ja za... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.
Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.
Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!