Jabłuszka zapiekane z żurawiną i orzechami

Jabłuszka zapiekane z żurawiną i orzechami

Jabłuszka zapiekane z żurawiną i orzechami

Wchodzi Ania i od progu mówi, że coś ładnie pachnie. Bierze moją córcię na kolana i siadamy w kuchni. Zaparzam kawę i rozkładam talerzyki. Jeszcze chwilka i już lądują na nich zapiekane jabłka z żurawiną moczoną w rumie. W środku orzechy oraz waniliowy serek. Szybko i pysznie. Bo proste jest pyszne. Składniki: /na 3 porcje/ 3 jabłka 100g żurawiny moczonej w rumie 1 serek waniliowy (ok.120g) garść orzechów włoskich Wykonanie: Jabłka dokładnie umyć. Przekroić u góry, tworząc z części z ogonkiem „przykrywkę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Raj dla Podniebienia

Autor

Renata Czelny - Kawa

Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.

Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.

Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, orzechy, krem

Inne przepisy z Raj dla Podniebienia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.