Puree z manioku i sera pleśniowego

Puree z manioku i sera pleśniowego

Puree z manioku i sera pleśniowego

Przepis na : obiad

Jakiś czas temu napotkaliśmy na maniok, troszkę poczytaliśmy, poszperaliśmy. Sam w swoim smaku jest mdły, więc trzeba go dobrze przyprawić. Świetnie komponuje się z serem pleśniowym, i tę wersję Wam proponujemy. Składniki 700-800 g bulw manioku 100 g niebieskiego sera pleśniowego (lazur) 1/2 szklanki mleka sól, pieprz Przygotowanie Bulwy manioku obieramy podobnie jak ananasa. Środek również wykrawamy, gdyż jest łykowaty. Następnie kroimy na 2- 3 cm kawałki i gotujemy do miękkości (około 20 min). Odcedzamy, dodaj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.