Karmelizowana brukselka

Karmelizowana brukselka

Karmelizowana brukselka

Przepis na : obiad

Tak przygotowana brukselka jest niesamowitym dodatkiem do dania głównego, jednak sama w sobie powala na łopatki. Składniki 400 g brukselki 1 łyżka masła 2 łyżki oliwy 2 łyżki czarnego sezamu 2 łyżki miodu z amfory krzewiastej (opcjonalnie lipowy) Przygotowanie Brukselkę oczyszczamy, usuwamy zwiędłe lub uszkodzone liście. Wodę z cukrem ( 1 łyżka na 1 litr wody) zagotowujemy, na wrzątek wrzucamy brukselkę i sparzamy przez około 5 min (w zależności od wielkości). Odcedzamy i studzimy. Większe kroimy na pół. Na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.