Groszek po francusku

Groszek po francusku

Groszek po francusku

Przepis na : obiad

Przepis Nagelli Lawson Składniki: 400 g świeżego groszku 1 sałata masłowa 125 ml bulionu warzywnego 1 łyżka masła ghee 1 łyżka oliwy 1 pęczek dymki ze szczypiorem sól, pieprz Przygotowanie:  W rondlu rozgrzałem masło i oliwę. Na rozgrzany tłuszcz wrzuciłem pokrojoną w plasterki dymkę wraz ze szczypiorkiem. Podsmażyłem, aż zmiękła. Następnie dodałem groszek i bulion, podgrzałem, aż się zagotował. Krótko dusiłem. Sałatę pokroiłem w dość szerokie paski. Dodałem do gotującego się zielonego groszku. Gotowałem na du... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.