Dynia z grzybami na słodko-kwaśno

Dynia z grzybami na słodko-kwaśno

Dynia z grzybami na słodko-kwaśno

Sezon na dynię w pełni.  Składniki 1 kg dyni hokaido bez pestek 500 g grzybów shiitake ( mogą być ciemne pieczarki ) 2 łyżeczki ziaren kolendry 2 czerwone suszone strąki chili 2 łyżeczki kminu rzymskiego 1 łyżeczka suszonego tymianku sól 50 g świeżego imbiru 2 cebule 2 łyżki masła sok z 2 pomarańczy 300 ml bulionu warzywnego 2 łyżeczki brunatnego cukru trzcinowego 4 łyżki octu winnego 2 łyżki świeżo posiekanej natki 50 g płatków migdałów     Przygotowanie   Miąższ dyni pokroiłem grubo w k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.