Miseczki z czekolady z bitą śmietaną

Miseczki z czekolady z bitą śmietaną

Miseczki z czekolady z bitą śmietaną

  czekolada deserowa - 100 g czekolada mleczna - 100 g śmietanka kremówka -250 ml cukier puder- 3 łyżki mleko - 4 -5 łyżek czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka, gdy już będzie gładka i płynna wysmarować nią foremki silikonowe na babeczki , reszta która pozostanie można użyć do innych foremek,  schłodzić w lodówce, Gdy czekolada zastygnie w foremkach, delikatnie je wyjąć, śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem . Śmietanę przełożyć do rękawa cukierniczego i  wycisnąć do miseczek czek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu przepisy- Milki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.