Przepis na : obiad
Składniki: ½ kg pory 1 jajko ½ szklanki śmietany 18% lub 2 łyżki majonezu Zielona pietruszka 1 łyżka cukru Sól Pieprz 1 łyżka octu jabłkowego lub sok z cytryny Wykonanie: Jajko ugotować na twardo (ja gotuję 10 minut). Pory drobno pokroić, dodać posiekane jajko. Do śmietany dodać ocet lub sok z cytryny, pieprz, sól i cukier. Wymieszać. Wlać do porów. Wszystko posypać drobno pokrojoną natka pietruszki, wymieszać. Smacznego!!! czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Moja Babcia piekła i gotowała bardzo dobrze. Wciąż pamiętam zapach jaki rozchodził się po domu kiedy królowała w kuchni. Była ona ciepłą i miłą osobą, a w gotowanie i pieczenie wkładała całe swoje serce. Moja Mama do tej pory gotuje i piecze wyśmienicie. Mi jeszcze dużo do nich brakuje, ale podobno też nieźle mi idzie. A to czego się nauczyłam i mam zamiar jeszcze nauczyć chcę przekazać Wam moi Drodzy Czytelnicy. Piekę i gotuje według przepisów mojej Babci i Mamy, a czasami wymyślę coś sama, zwłaszcza przepisy na mięsa.