Papryka faszerowana kaszą jaglaną i szpinakiem

Papryka faszerowana kaszą jaglaną i szpinakiem

Papryka faszerowana kaszą jaglaną i szpinakiem

Witajcie, Dzisiaj polecam przepis wegetariański według mojego pomysłu, czyli paprykę faszerowaną kaszą jaglaną i mrożonym szpinakiem Hortex. Nie wiem, czy wiecie, ale warzywa mrożone możemy przechowywać nawet do 8 miesięcy bez większych problemów. Takie przechowywanie nie wpływa też nie tylko na właściwości odżywcze, ale również na walory smakowe. Do używania mrożonek do przygotowywania potraw przekonuje mnie też to, że np. stratę witaminy C podczas mrożenia można oszacować na 40%, czyli 60% i tak trafia d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy Babci

Autor

Basia BasiaBasia Basia

Moja Babcia piekła i gotowała bardzo dobrze. Wciąż pamiętam zapach jaki rozchodził się po domu kiedy królowała w kuchni. Była ona ciepłą i miłą osobą, a w gotowanie i pieczenie wkładała całe swoje serce. Moja Mama do tej pory gotuje i piecze wyśmienicie. Mi jeszcze dużo do nich brakuje, ale podobno też nieźle mi idzie. A to czego się nauczyłam i mam zamiar jeszcze nauczyć chcę przekazać Wam moi Drodzy Czytelnicy. Piekę i gotuje według przepisów mojej Babci i Mamy, a czasami wymyślę coś sama, zwłaszcza przepisy na mięsa.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, kasza jaglana, szpinak, papryka faszerowana, dania obiadowe, bez pieczenia

Inne przepisy z Przepisy Babci

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.