Kiedy człowiek ma dość tradycyjnego jedzenia sięga do dań bardziej egzotycznych. Dzisiejszy obiad inspirowany jest kuchnią tajską, więc gwarantowana jest eksplozja smaków :). Przepis mojego brata :). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU » czytaj dalej...
proste i smaczne danie oczywiście dla odważnych którzy lubią krewetki:D
Zielone tajskie curry ...mmmm to jest bomba smaku i aromatu :) Cos czuje ze ugotuje ale z kurczakiem piekielnie ostre takie ;)
no, no Mój ucieszyłby się z takiego dania...kiedyś...bo teraz na białkowej jest i mógłby zjeść tylko krewetki - to akurat lubi i je "tonami"
Zrobilam, bylo smaczne, dosc ostre wiec nie kazdemu bedzie smakowalo. Zielone carry bylo bardzo slone a na dodatek maslo tez bylo slone wiec dodalam wiecej mleka kokosowego. Najwiekszy jednak problem mialam z trawa cytrynowa, w zaden sposob nie moglam jej rozbic tak jak zalecano, jest bardzo twarda. Nastepnym razem rozkroje ja po dlygosci, poddusze dla aromatu i wyjme zeby nie trzeba bylo jej wybierac podczas jedzenia. Ogolnie danie bardzo ciekawe w smaku, polecam :-)