Gotowana kukurydza z masłem pietruszkowym

Gotowana kukurydza z masłem pietruszkowym

Gotowana kukurydza z masłem pietruszkowym

Gotowane kolby młodej, słodkiej kukurydzy. Kolby kukurydzy koniecznie gotuj w wodzie z cukrem i solą, taka mieszanka pozwala na wydobycie największej słodyczy kukurydzy. To już połowa sukcesu by przygotować przepyszną i soczystą kukurydzę. Po ugotowaniu wystarczy posmarować ją masełkiem i oprószyć solą lub zgodnie z naszym przepisem podawać ze słonawym masłem pietruszkowym. Chcąc stworzyć kompletne danie z gotowaną kukurydzą w roli głównej, podawaj ją z pieczonymi frytkami lub łódeczkami ziemniaczanymi i mocno schło... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.