Dzisiaj polecam pieczeń rzymską potocznie zwaną klopsem. Doskonale się sprawdza jako dodatek do pieczywa lub podgrzany na patelni na ciepło. Jeszcze w domu rodzinnym mama zawszę piekła na święta i w drugi dzień świąt był podawany na ciepło. Teraz sama mam już swoja rodzinę i tez podaje we wszystkie ważne święta pieczeń na ciepło. Wszyscy ją bardzo lubimy i chętnie się nią delektujemy. Składniki 1 kg mięsa mielonego 2 jajka słodka papryka ok 1 łyżeczki pieprz ok 1 łyżeczki sól 2 łyżeczki gałka muszkatołowa pó... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...