Pieczeń rzymska

Pieczeń rzymska

Pieczeń rzymska

Dzisiaj polecam pieczeń rzymską potocznie zwaną klopsem. Doskonale się sprawdza jako dodatek do pieczywa lub podgrzany na patelni na ciepło. Jeszcze w domu rodzinnym mama zawszę piekła na święta i w drugi dzień świąt był podawany na ciepło. Teraz sama mam już swoja rodzinę i tez podaje we wszystkie ważne święta pieczeń na ciepło. Wszyscy ją bardzo lubimy i chętnie się nią delektujemy. Składniki 1 kg mięsa mielonego 2 jajka słodka papryka ok 1 łyżeczki pieprz ok 1 łyżeczki sól 2 łyżeczki gałka muszkatołowa pó... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pomysłowa kuchnia

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.