Ketchupowe żeberka z brzoskwinią

Ketchupowe żeberka z brzoskwinią

Ketchupowe żeberka z brzoskwinią

Składniki: 1,5 kg żeberek, sól, pieprz, 1 duża cebula, puszka brzoskwiń, 10 łyżek ketchupu, 10 łyżek zalewy z brzoskwiń, łyżka tymianku, tłuszcz do smażenia. Sposób przygotowania : Żeberka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Smażymy na patelni na złoty kolor. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Cebulę kroimy w talarki, podsmażamy na tłuszczu pozostałym od żeberek do czasu aż zmięknie. Wykładamy na żeberka. Brzoskwinie kroimy w kostkę. Dodajemy do żeberek. Ketchup mi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pobite gary Barbary

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.