Od kiedy mój mąż rozsmakował się w smakach Azji i opanował biegle jedzenie pałeczkami częściej przygotowuję potrawy z kuchni wschodu. Do Pad Thai przymierzałam się od jakiegoś czasu. Zobaczyłam filmiki jak podają Pad Thai na ulicach Tajlandii i jak przygotowują je Europejczycy ;-) W końcu opracowałam własną wersję, w której idę nieco na skróty, bo wykorzystuję gotowy sos. Z drugiej strony zaś zamarynowałam sobie mięso z kurczaka, ale chciałam aby był bardzo wyrazisty w smaku. Ostatecznie przy wykorzystani... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...