Przepis na pyszne buraczki na gorąco. U mnie w domu tak tradycyjnie je przyrządzamy, są świetnym dodatkiem do obiadu i szybko znikają z talerzy. Smakują rewelacyjnie zrobione z młodych buraków, ale i te zimowe są bardzo smaczne. SKŁADNIKI: OKOŁO 800 G BURAKÓW 1 MAŁA CEBULA 1 ŁYŻECZKA MĄKI PSZENNEJ 1 ŁYŻKA SOKU Z CYTRYNY, MOŻNA DAĆ WIĘCEJ 1 ŁYŻKA MASŁA 1 ŁYŻKA OLEJU SOL I PIEPRZ DO SMAKU MOŻNA RÓWNIEŻ DODAĆ ODROBINĘ CUKRU ZAPRASZAM RÓWNIEŻ DO OBEJRZENIA FILMU WYKONANIE: BURACZKI UMYĆ I UGOTOWAĆ DO MIĘKKOŚCI. UG... czytaj dalej...
Pani M - kuchnia smakowita, to blog, na ktorym bede sie dzielic z Wami przepisami i smakami z kraju i ze swiata. Moje doswiadczenie z gotowaniem jest typowo amatorskie. Uwielbiam gotowac, a probowanie nowych przepisow sprawia mi ogromna frajde i przyjemnosc. Mam nadzieje, ze uda sie mi zarazic Was moim entuzjazmem do odkrywania nowych smakow, a moje gotowanie zainspiruje Was w kuchni