Przepis na : obiad
Pyszna i sycąca zupa ogonowa. Stworzona przez francuskich emigrantów w Londynie, stała się jedną z ulubionych zup anglików. Pełna smaku, kolagenu i nie zrujnuje budżetu. Zachęcam bardzo do jej zrobienia. Składniki: 1200 g ogonów wołowych 2 marchewki 2 łodygi selera naciowego 1.5 L bulionu 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 duża cebula 2 – 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka smalcu sol i pieprz do smaku 2 listki laurowe kilka ziaren ziela angielskiego gwiazdka anyżu kilka gałązek tymianku 2 ząbki czosnku garść n... czytaj dalej...
Pani M - kuchnia smakowita, to blog, na ktorym bede sie dzielic z Wami przepisami i smakami z kraju i ze swiata. Moje doswiadczenie z gotowaniem jest typowo amatorskie. Uwielbiam gotowac, a probowanie nowych przepisow sprawia mi ogromna frajde i przyjemnosc. Mam nadzieje, ze uda sie mi zarazic Was moim entuzjazmem do odkrywania nowych smakow, a moje gotowanie zainspiruje Was w kuchni