Zupa ogórkowa

Zupa ogórkowa

Zupa ogórkowa

Przepis na : obiad

Składniki: 6 dużych ogórków kiszonych 1 kostka bulionu 30 dag mięsa (może być żeberko,lub 4 skrzydełka lub kawałek łopatki) włoszczyzna (4 marchewki ,2 pietruszki,kawałek selera ,kawałek pora) 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 4 łyżki śmietany 1 łyżka posiekanego koperku 5 ziemniaków Przygotowanie: Do średniego garnka wkładamy mięso ,zalewamy 3/4 wodą ,solimy i zagotowujemy.Gdy się zagotuje dodajemy potartą włoszczyznę(lub pokrojoną w kostkę),ziele ang.,liście laurowe i kostkę bulionu.Gotujemy ok 1 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Olcia gotuje!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.