Najprostszy i najszybszy sposób na przygotowanie domowego mleka kokosowego. Potrzebujemy tylko wiórki kokosowe (200g), przesypujemy je do miski i zalewamy gorącą wodą tak, żeby zostały przykryte w całości. Odstawiamy na ok. 20 min. , a następnie przekładamy do robota kuchennego i miksujemy przez chwilę. Dolewamy troszeczkę wody i ponownie miksujemy. Odcedzamy bardzo dokładnie na sitku o gęstych oczkach. Odciśnięte wiórki wrzucamy ponownie do robota kuchennego i powtarzamy cały proces dolewając tylko mniej wody ni... czytaj dalej...
Uwielbiam gotować, eksperymentować w kuchni odkrywać nowe smaki ,zapachy. Nie ma nic piękniejszego jak przygotowywanie smakołyków dla najbliższych i dzielenie się z nimi tym w co wkładam dużo serca i zaangażowania. Mój przepis na sukces to nutka fantazji, szczypta pomysłowości, kilogramy pozytywnej energii i nie ograniczona ilość serca które wkładam w każdą potrawę :)