Kule cynamonowe

Kule cynamonowe

Kule cynamonowe

Kule cynamonowe Kolejny pomysł na wykorzystanie białek pozostałych po innych przepisach.  Nie tylko ich wygląd jest przyjemy dla oka, ich smak niesie za sobą niezwykłe połączenie migdałów i cynamonu. Składniki: 2 białka szczypta soli 120 g cukru pudru 200 g zmielonych migdałów 2,5 łyżeczki cynamonu opłatki śr. 50 mm (można pominąć) orzechy laskowe w całości Przygotowanie:  Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie stopniowo dodawać cukier puder, cały czas ubijając. Na koniec dodać cyna... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My sweet a life

Warto przeczytać

Dieta na pamięć i koncentrację

Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.

Czytaj dalej...

Które orzechy są najzdrowsze?

Małe zestawienie orzechów.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.