Biszkopt Mokry, który zawsze wychodzi
Wpis bez zdjęcia lub nie udało się go pobrać.
Biszkopt Mokry, który zawsze wychodzi
Przepis na Biszkopt, którego nie da się zepsuć;) 5-6 jajek 3/4 szklanki cukru kryształu 3/4 szklanki mąki 1/4 mąki ziemniaczanej 1 cukier wanilinowy Jajka muszą mieć temperaturę pokojową. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy po łyżczce cukru wymieszanego z cukrem wanilinowym. Żółtka roztrzepujemy i delikatnie wlewamy do ubitej piany z białek. Obie mąki przesiewamy i delikatnie mieszamy z masą, najlepiej drewnianą łyżką. Wylewamy na formę wyłożoną pergaminem lub posypaną mąką. Pieczemy ...
Czytaj dalej na blogu Moje Słodkie PiekiełkoAutor
Lena
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
biszkopt
Inne przepisy z Moje Słodkie Piekiełko
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję