Mięty wszędzie teraz w ogrodzie pod dostatkiem, proponuje więc przerobić ją na pyszną nalewkę. Do wyrobu potrzebna będzie gliceryna oraz barwniki spożywcze. Ja miałam w proszku, oczywiście nie trzeba ich używać ale wówczas nalewka będzie miała brązowy kolor. Moja ma piękny lazurowy kolor choć zdjęcia tego koloru nie oddają. Nalewka ma pyszny, słodki smak, trochę likierowaty, na rozgrzewkę czy na oziębienie będzie ok. Nalewka miętowa po angielsku. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ..... czytaj dalej...
Barwienie niektórych rzeczy pomaga w wychowywaniu dzieci. Dzięki kolorom, zapamiętują one niektóre rzeczy łatwiej. Jakich barwników powinno się używać w domu?
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.