Ostatnio rozkminiam kuchnię koreańską a to za sprawą książki "Korea. Nie tylko kimchi" Byung-Hi Lim i Byung-Soon Hi. Jest tu tyle ciekawych przepisów i każdy godny uwagi, oczywiście jeśli ktoś lubi kimchi bo ono jest bazą do wielu potraw. Dlatego dziś zamarynujemy soję aby razem z kimchi dodać ją do wielu dań. Soja tak zrobiona jest lepsza niż orzeszki, przynajmniej dla mnie. Można ją dodawać do wielu dań albo podgryzać samą. W przepisie jest czarna soja ale ja nie mogłam jej zdobyć i ugotowałam ... czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.