Bakłażanowe klopsiki alla parmigiana

Bakłażanowe klopsiki alla parmigiana

Bakłażanowe klopsiki alla parmigiana

Jak już zaczynamy to opowiem co to parmigiana. Jest to danie kuchni włoskiej i jest to zapiekanka z bakłażanów i sera w sosie pomidorowym. A tutaj zrobimy klopsiki zamiast plastrów bakłażana w oryginale. Jak napisał autor sos można zrobić kilka dni wcześniej aby było jeszcze szybciej a będzie smacznie to zapewniam. Mnie natomiast zapewnił o jakości tego dania sam Yotam Ottolenghi w książce "Smak". Polecam gorąco i zapraszam do stołu. CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje Małe Czarowanie

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.