
Przepis na : obiad
KACZKA PIECZONA Z JABŁKAMI I MAJERANKIEM (IDEALNA NA ŚWIĘTA) SKŁADNIKI — KACZKA 1 kaczka cała (2,2–2,6 kg) 3–4 duże jabłka (szara reneta albo ligol) 1 duża cebula 3–4 ząbki czosnku 2 łyżki majeranku 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu czarnego 2–3 łyżki oleju lub roztopionego masła 1 łyżka miodu (opcjonalnie, do glazury) PRZYGOTOWANIE — KACZKA 1. Przygotowanie marynaty Do małej miski wsyp sól, pieprz, majeranek, tymianek, przeciśnięty czosnek i dodaj olej/masło. Wymieszaj na pastę... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...
Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...
Ostatnimi czasy w telewizji pojawia się co raz więcej programów kulinarnych. Jednym z moich ulubionych jest „Ewa gotuje”, w którym główną rolę odgrywa sama Ewa Wachowicz.
Czytaj dalej...