
Przepis na : obiad
BOEUF STROGANOFF – NAJLEPSZY, KREMOWY, AROMATYCZNY Składniki 600–700 g wołowiny (polędwica, rostbef lub ligawa) 2 średnie cebule 300 g pieczarek 1 duży ogórek kiszony — opcjonalnie, ale daje fajny smak 1 łyżka słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 1 łyżka koncentratu pomidorowego 400 ml gorącego bulionu wołowego lub warzywnego 2 łyżki oleju sól, świeżo zmielony czarny pieprz natka pietruszki do dekoracji Przygotowanie krok po kroku Mięso opłucz, osusz, pokrój w cienkie pas... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...
Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...
Ostatnimi czasy w telewizji pojawia się co raz więcej programów kulinarnych. Jednym z moich ulubionych jest „Ewa gotuje”, w którym główną rolę odgrywa sama Ewa Wachowicz.
Czytaj dalej...