Wojciech piecze według przepisu swojej Mamy :D SKŁADNIKI ciasto: 3 jajek 2,5 szklanki mąki pół szklanki cukru 50g drożdży pół szklanki oleju pół szklanki mleka 1 cukier waniliowy szczypta soli 4 laski rabarbaru kruszonka: 2 łyżki mąki, 1 łyżka cukru, 1 łyżki masła Wszystkie składniki na ciasto umieścić w dużej misce i pozostawić na 3 godziny (nie mieszać, nie dotykać). W czasie postoju ciasta należy wykonać kruszonkę. Do przesianej mąki z cukrem dodać miękkie masło. Wszystko dobrze ugnieść i pozost... czytaj dalej...
Gotowanie sprawia mi ogromną przyjemność i frajdę. Uwielbiam eksperymentować i próbować nowych smaków. Pierogi to mój konik! Moim testerem i pomocnikiem jest mój mąż Wojcioszek. Na blogu będą prezentowane również jego wypieki- w tym jest o wiele lepszy ode mnie:D