Przepis na : deser
Uwielbiam smak solonego karmelu. Nie wierzycie, że sól – ta morska, gruboziarnista – potrafi całkowicie odmienić smak? Spróbujcie. Zróbcie karmel bez dodatku soli i z solą. Różnica będzie naprawdę znacząca. Po przygotowaniu karmel wydaje się zbyt lejący, rzadki, ale po kilku godzinach w lodówce zgęstnieje. Widok ciągnącego się, wolno spływającego z łyżki jest nieziemski. Przygotowuje... Czytaj dalej czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...MAM TO NA WIDELCU
FOOD & FEELING CZYLI PROSTO, ŁATWO, PRZYJEMNIE