Zapiekany ryż z jabłkami.

Zapiekany ryż z jabłkami.

Zapiekany ryż z jabłkami.

Jesień nadchodzi, jabłuszka lecą z drzew… Czas na sycący ryż z jabłkami. Co nam trzeba? Brytfanka- długość około 20cm 200g ryżu 5 dużych jabłek (słodkich, dość miękkich) 5 łyżek masła 5 łyżek cukru brązowego (jak brak to zwykły) 3 jajka 2 łyżki mąki jak ktoś lubi to czubata łyżka cynamonu. cukier do posypania na wierzch Robimy! Ryż gotujemy do miękkości. Jabłka obieramy, drążymy gniazda nasienne i miąższ tarkujemy na grubych oczkach. Ugotowany- jeszcze lekko ciepły ryż mieszamy z masłem, następnie dodaj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Latosiowydom

Warto przeczytać

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję