Kluski z makiem goszczą w moim domu w Święta odkąd pamiętam. To nie jest trudne danie. To taki świąteczny deser Co nam trzeba? 400g makaronu( najczęściej używam grubej wstęgi, ale tym razem użyłam świątecznych kształtów) masa makowa: 250g maku 3 łyżki miodu po 2 łyżki: posiekanych orzechów włoskich, posiekanych migdałów, rodzynki 2 łyżki cukru 2 łyżki masła Robimy! Mak zalewamy wrzątkiem i zaparzamy około 20 minut. Odsączamy i mielimy. Można kupić gotowy mielony mak, wtedy jest łatwiej Na patelni rozpuszcza... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat