Pyszne, proste i szybkie! Pełne maku! Dzieci je uwielbiają! Co nam trzeba? 380 g mąki, opakowanie suszonych drożdży 3-4 łyżki cukru 80 g rozpuszczonego masła 200 ml mleka ciepłego. Masa makowa- ja użyłam gotowej z puszki lukier: 2 czubate łyżki cukru pudru, odrobina ciepłej wody i soku z cytryny- ucieramy! Robimy! Wyrabiamy ciasto z mąki, drożdży, cukru, masła i mleka ciepłego- odstawiamy na minimum pół godziny. Kiedy wyrośnie, zagniatamy ponownie, wałkujemy podsypując mąką, nie za cienko (z 0,5cm) !... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat