Pyszne małe choineczki, które gryzie się na 2-3 kęsy. Polecam! Co nam trzeba? 300g maku z puszki 1 jajko 3 łyżki mąki 1 łyżka cukru lukier: 2 łyżki cukru pudru, odrobina wody dowolna posypka foremki sylikonowe choinki (jak brak to dowolne) Robimy! Mak mieszamy z jajkiem, cukrem i zagęszczamy mąką. Nakładamy masę do foremek sylikonowych. Pieczemy w 180 stopniach około 25 minut. Studzimy, wyjmujemy z foremek, delikatnie polewamy lukrem (ja dawałam tyle o ile, byleby się posypka trzymała) – posypujemy ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat