Karkówka pieczona w plastrach z cebulą i majonezem

Karkówka pieczona w plastrach z cebulą i majonezem

Karkówka pieczona w plastrach z cebulą i majonezem

Składniki: Karkówka 1,5 kg ( 9 plastrów) Cebula duża Majonez 8 łyżek Ser żółty 8 plastrów Sól Pieprz Przygotowanie: Karkówkę pokroić na plastry o grubości 1-1,5 cm. Przyprawić z każdej strony solą oraz pieprze.  Plaster karkówki posmarować majonezem, posypać cebulą i ułożyć plasterek sera i przykryć kolejnym plastrem karkówki. Postępować tak do skończenia się składników. Ostatnia warstwą ma być plaster karkówki. Tak przygotowaną karkówkę przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć  wstawić do lodówki na minim... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.