Drożdżowe racuchy z borówkami
Wpis bez zdjęcia lub nie udało się go pobrać.
Drożdżowe racuchy z borówkami
🛒 Składniki: ( porcja na ok. 25 sztuk) (szklanka 250 ml) Drożdże 35 g Mąka 3 szklanki + 1 łyżka do rozczynu Cukier 2 łyżki + 1 łyżka do rozczynu Mleko 2 szklanki Masło 30 g Sól szczypta Jajka 2 Borówki 250-300 g 🔪 Przygotowanie: Do miski rozkruszamy drożdże dodajemy łyżkę cukru, łyżkę mąki i 3 łyżki ciepłego mleka. Całość mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 10 minut. Do wyrośniętego rozczynu dodajemy pozostałe składniki: ciepłe mleko, rozpuszczone lub bardzo ciepłe masło, jajka, cukier oraz ...
Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygodyDodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję