Drożdżowe racuchy z borówkami

Drożdżowe racuchy z borówkami

  🛒 Składniki: ( porcja na ok. 25 sztuk) (szklanka 250 ml) Drożdże 35 g Mąka 3 szklanki + 1 łyżka do rozczynu Cukier 2 łyżki + 1 łyżka do rozczynu Mleko 2 szklanki Masło 30 g Sól szczypta Jajka 2 Borówki 250-300 g 🔪 Przygotowanie: Do miski rozkruszamy drożdże dodajemy łyżkę cukru, łyżkę mąki i 3 łyżki ciepłego mleka. Całość mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 10 minut. Do wyrośniętego rozczynu dodajemy pozostałe składniki: ciepłe mleko, rozpuszczone lub bardzo ciepłe masło, jajka, cukier oraz ...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.