Wędzona sól

Wędzona sól

Wędzona sól

Przy okazji wędzenia domowych wędlin ( kiełbasa myśliwska ,  wędzona domowa pasztetowa ,  podsuszana kiełbasa żywiecka ,  polędwica wędzona ,  kiełbasa chłopska )  postanowiłam uwędzić także sól. Taka sól dodaje fajnego aromatu do przeróżnych potraw. Wprawdzie można ją kupić w sklepach z przyprawami, ale obawiam się, że aromat do nich dodany jest raczej sztuczny. A moja sól jak najbardziej została uwędzona prawdziwym dymem. Cudnie pachnie ! Wędzona sól Czas przygotowania: 4 godziny Skł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.