Sól cytrynowa

Sól cytrynowa

Sól cytrynowa

Zmajstrowałam sobie taką pyszną i aromatyczną przyprawę, czyli sól cytrynową. Zrobiłam ją na bazie grubej soli morskiej i w takiej postaci używam jej do gotowania potraw. Natomiast, żeby móc ją używać do przyprawiania już gotowych dań, sól przesypałam do słoiczka z młynkiem i gotowe. Sól cytrynowa Czas przygotowania: 10 minut + suszenie Składniki: 3/4 szklanki grubej soli morskiej 1 cytryna 1 łyżka rozmarynu Wykonanie: Cytrynę najpierw dokładnie myjemy, a potem parzymy wrzątkiem i wycieramy do sucha. Skórk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.