Różowe jajka z majonezem Różowe jajka z majonezem, to wspaniały pomysł na kolorowe jajka, które fantastycznie będą wyglądać na naszym wielkanocnym stole. Możemy je dowolnie udekorować lub nafaszerować. Rewelacyjnie będą też smakować z sosem tatarskim, tu znajdziesz na niego przepis → sos tatarski . W tym przepisie marynowałam jajka przez cztery godziny, więc obwódka na jajku jest dosyć szeroka. Jeśli chcesz, żeby była ona mniejsza, trzymaj jajka w marynacie trochę krócej. Samemu można regulować ten czas, we... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...