Pierś z kurczaka z szynkowaru

Pierś z kurczaka z szynkowaru

Pierś z kurczaka z szynkowaru

Przepis na : śniadanie

Bardzo delikatna wędlina z kurczaka parzona w szynkowarze. Nie użyłam tutaj soli peklującej, ponieważ zrobiłam ją do szybkiego spożycia. Można też część takiej wędliny zamrozić na później. Natomiast jeżeli ma ona być przechowywana  dłużej, nawet zapakowana próżniowo, powinna leżakować w solance z peklosoli nawet kilka dni.    Składniki: -podwójna pierś z kurczaka (ok. 1,2 kg ) -sól -pieprz -siatka wędzarnicza     Osuszoną  pierś z kurczaka oczyścić z ewentualnych kostek, chrząstek ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przemyslenia

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.