Przepis na : śniadanie
Bardzo delikatna wędlina z kurczaka parzona w szynkowarze. Nie użyłam tutaj soli peklującej, ponieważ zrobiłam ją do szybkiego spożycia. Można też część takiej wędliny zamrozić na później. Natomiast jeżeli ma ona być przechowywana dłużej, nawet zapakowana próżniowo, powinna leżakować w solance z peklosoli nawet kilka dni. Składniki: -podwójna pierś z kurczaka (ok. 1,2 kg ) -sól -pieprz -siatka wędzarnicza Osuszoną pierś z kurczaka oczyścić z ewentualnych kostek, chrząstek ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...