Ogórki marynowane z dodatkiem wina
Ogórki marynowane z dodatkiem wina
Składniki: - ogórki średniej wielkości -kilka gałązek świeżego kopru -kilka gałązek natki pietruszki - gałązki świeżego lub suszony rozmaryn Solanka: Na 1 l wody - łyżka soli Umyte ogórki zalewamy solanką na ok 12 godzin. Po tym czasie ogórki wyjmujemy, wycieramy do sucha i układamy w słoikach, przekładając gałązkami kopru, pietruszki oraz rozmarynu. Jeżeli używamy suszony to ok. łyżeczki na słoik o pojemności 2 l. Zalewa: -szklanka o... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinarne przemyslenia
Autor
kulinarne przemyslenia
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ogórki, słoik
Inne przepisy z Kulinarne przemyslenia
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję