Przepis na : śniadanie
Prosty sos, ale jakże charakterny 😊 Łagodny smak śmietany i majonezu przełamałam pikantną mieszanką kiełków, wyrazistą rzeżuchą i cebulka dymką. Polecam 😊 Składniki: -jaka ugotowane na twardo -kwaśna śmietana -majonez -mieszanka pikantnych kiełków -rzeżucha -cebulka dymka -sól -pieprz Śmietanę z majonezem wymieszać w proporcji pół na pół, dodać kiełki, rzeżuchę i posiekaną drobno dymkę. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z połówkami jajek, obficie posypać zielenin... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...