W zeszłym roku, gdy moja szefowa obdarowała mnie płatkami magnolii ze swojego ogrodu, zrobiłam z całej ich ilości pyszną surową konfiturę , która w ostatnich tygodniach wyraźnie wiedzie prym w wyszukiwaniach na blogu :) Tym razem dostałam niemal potrojoną ilość płatków! :D Zrobiłam z części duży słoik wcześniej wspomnianej konfitury , którą będę wykorzystywać w wiosennych wypiekach i deserach, a także zgotowałam syrop, z którego też nastawiłam magnoliowy szampan! Niestety, jeśli chodzi o ocet, to muszę jeszcze o... czytaj dalej...
Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)