
Uwielbiam zbierać grzyby, jednak zazwyczaj jedzenie ich świeżych to dla mnie wyzwanie. Ale gdy pomarszczą się uroczo podczas suszenia, nabiorą intensywnego aromatu, to przechowuję je w słoiku, jak największy skarb :) Postanowiłam zatem ugotować moją pierwszą grzybową zupę, jako inspirację na nadchodzące święta ale i rozgrzewającą pyszność z leśnym aromatem. W podstawie poczciwe pieczarki z ziemniakami i marchewką, a do tego duża garść leśnych grzybów suszonych, które wzbogacają to proste danie o całe może głę... czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...
Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)