Wiosna tuż za rogiem. W skrzynkach, doniczkach i ogrodach spod ziemi nieśmiało wychylają się tulipany, zioła i reszta zielonych przyjaciół. Na wierzbach pierwsze bazie kotki, na krzaczkach pierwsze pąki i listki. Z czym, jak nie z zielenią i rześkimi porankami kojarzy się wiosna? :D Dlatego w Kuchni powstał koktajl na powitanie wiosny! Najlepiej w ogrodzie o poranku :) Pysznie zdrowy, pobudzający, słodki, choć bez cukru, czy miodu, dodatkowo wspomagający trawienie :) Wymaga mocnego sprzętu! Zanim wiosna zago... czytaj dalej...
Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)