Hiram skandynawski - dżem rabarbarowy z imbirem

Hiram skandynawski - dżem rabarbarowy z imbirem

Hiram skandynawski - dżem rabarbarowy z imbirem

Zaczął się jeden z moich ulubionych momentów w roku (wiem, wiem...mam ich wiele ale przecież życie jest takie wspaniałe, choć bywa męczące ;)), kiedy z targowisk i sklepików dobra, aż wylewają się na ulicę, a w kuchniach zapełniają się garnki wesołym, owocowym pyrkaniem, a potem zapełniają się na zimę słoiki wszelakie :) Morele, porzeczki, agrest, maliny, borówki i cho, cho, cho...cała reszta gawiedzi czekają na swoje 5 minut w kuchni i miesiące w słoikach (zaraz po tym, jak nasycimy się już nimi w ulubionej pos... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w Słońcu Skąpana

Autor

Justyna OpasińskaJustyna Opasińska

Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

imbir, maliny

Inne przepisy z Kuchnia w Słońcu Skąpana

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.