
Przyznam, że w tym roku bardzo czekam na święta i kilka zimowo-świątecznych piosenek gra już u mnie od wczoraj :) Ostatniego dla Listopada stawiam na stole tackę z uroczą przekąską, jako oficjalne wprowadzenie do szukania pomysłów na świąteczne ale ogólno-zimowe stoły. Kto z Was śledzi mnie na Instagramie, już widział te urocze camembertowe choineczki w chrupiących sukienkach, które zachwycają prostotą wykonania i końcowym efektem. Kilka prostych składników, a im więcej natki pietruszki, tym drzewka będą bardziej ... czytaj dalej...

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)