Zupa na wywarze drobiowym z dodatkiem pora przesmażonego na maśle oraz zielonego groszku i soczewicy. ZUPA POROWA Z SOCZEWICĄ SKŁADNIKI około 1,5 litra bulionu drobiowego; 200 gramów zielonej lub brązowej soczewicy; 1 duży por; 1 ząbek czosnku; natka pietruszki; 1 czerwona papryczka chilli; 150 gramów zielonego groszku; cytryna lub limonka. łyżka masła; 1 łyżeczka suszonego... Artykuł Zupa porowa z soczewicą i groszkiem pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka . czytaj dalej...
Kuchnia Tomka to miejsce, w którym znajdziesz zbiór moich przepisów na różnorakie dania. Są tutaj przepisy na dania mięsne, wegetariańskie, na omlety, pyszne makarony, zapiekanki, ciekawe kanapki, smakowite ryby, pierogi, grzyby, kolorowe sałatki, mnóstwo pysznych zup oraz oczywiście coś słodkiego.
Wszystkie dania, na które podaję Wam tutaj przepisy przygotowałem osobiście, a zajadała się nimi cała rodzina. Dzięki temu masz pewność, że korzystając z moich, a zamieszczonych tutaj przepisów przygotujesz dania sprawdzone i po prostu smaczne. Tu nie ma lipy, wszystko masz na załączonych zdjęciach. To dowód na to, że moje przepisy są prawdziwe.
Zapraszam Was całymi rodzinami do stołu. Jedzcie, pijcie, a jak trzeba i śpiewajcie. Biesiadujcie i radujcie się dobrym jedzeniem, cieszcie się dobrym smakiem.