Zaczynając przygodę z domowym pieczeniem chleba, często natrafiamy na zagadnienie zakwasu – serca tej niezwykłej receptury, które potrafi być zarówno inspirujące, jak i nieco onieśmielające. W tym artykule odkryjemy wszystkie sekrety udanej hodowli i wykorzystania zakwasu, od podstawowych zasad pielęgnacji, przez dobór odpowiednich składników, aż po praktyczne wskazówki dotyczące samego wypieku, abyś z łatwością mógł cieszyć się idealnym, pachnącym bochenkiem prosto z własnego pieca. W pigułce: Zakwas to żywy or...
Kuchnia Tomka to miejsce, w którym znajdziesz zbiór moich przepisów na różnorakie dania. Są tutaj przepisy na dania mięsne, wegetariańskie, na omlety, pyszne makarony, zapiekanki, ciekawe kanapki, smakowite ryby, pierogi, grzyby, kolorowe sałatki, mnóstwo pysznych zup oraz oczywiście coś słodkiego.
Wszystkie dania, na które podaję Wam tutaj przepisy przygotowałem osobiście, a zajadała się nimi cała rodzina. Dzięki temu masz pewność, że korzystając z moich, a zamieszczonych tutaj przepisów przygotujesz dania sprawdzone i po prostu smaczne. Tu nie ma lipy, wszystko masz na załączonych zdjęciach. To dowód na to, że moje przepisy są prawdziwe.
Zapraszam Was całymi rodzinami do stołu. Jedzcie, pijcie, a jak trzeba i śpiewajcie. Biesiadujcie i radujcie się dobrym jedzeniem, cieszcie się dobrym smakiem.