Soczewica gotowana z mocno paprykowaną kiełbasą chorizo i warzywami. SOCZEWICA PO KASTYLIJSKU SKŁADNIKI 250 gramów zielonej lub brązowej soczewicy; mała zielona papryka (45 gramów); mała czerwona papryka (45 gramów); świeża papryczka chilli; 1-2 ziemniaki; 1 nieduża marchewka; 1 mała cebula; 120 gramów miękkiej, mocno paprykowanej kiełbasy chorizo; 2 surowe paprykowane kiełbaski lub kawałek wędzonki (według... Artykuł Soczewica po kastylijsku z warzywami pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka . ... czytaj dalej...
Kuchnia Tomka to miejsce, w którym znajdziesz zbiór moich przepisów na różnorakie dania. Są tutaj przepisy na dania mięsne, wegetariańskie, na omlety, pyszne makarony, zapiekanki, ciekawe kanapki, smakowite ryby, pierogi, grzyby, kolorowe sałatki, mnóstwo pysznych zup oraz oczywiście coś słodkiego.
Wszystkie dania, na które podaję Wam tutaj przepisy przygotowałem osobiście, a zajadała się nimi cała rodzina. Dzięki temu masz pewność, że korzystając z moich, a zamieszczonych tutaj przepisów przygotujesz dania sprawdzone i po prostu smaczne. Tu nie ma lipy, wszystko masz na załączonych zdjęciach. To dowód na to, że moje przepisy są prawdziwe.
Zapraszam Was całymi rodzinami do stołu. Jedzcie, pijcie, a jak trzeba i śpiewajcie. Biesiadujcie i radujcie się dobrym jedzeniem, cieszcie się dobrym smakiem.