Kotlety po węgiersku z debreczynkami

Kotlety po węgiersku z debreczynkami

Kotlety po węgiersku z debreczynkami

Kotlety schabowe duszone z debreczynkami, warzywami oraz dużą ilością mielonej słodkiej papryki. KOTLETY PO WĘGIERSKU SKŁADNIKI 400 gramów kotletów schabowych bez kości; 300 gramów debreczynek; plasterek wędzonej słoniny z mangalicy; 2 cebule; 1-2 świeże papryki; 2-3 pomidory; mielona sodka papryka; ostra mielona papryka; kminek mielony; gęsi lub wieprzowy domowy smalec; mąka pszenna; sól, pieprz; przepis... Artykuł Kotlety po węgiersku z debreczynkami pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka . ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Tomka

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

Kuchnia TomkaKuchnia Tomka

Kuchnia Tomka to miejsce, w którym znajdziesz zbiór moich przepisów na różnorakie dania. Są tutaj przepisy na dania mięsne, wegetariańskie, na omlety, pyszne makarony, zapiekanki, ciekawe kanapki, smakowite ryby, pierogi, grzyby, kolorowe sałatki, mnóstwo pysznych zup oraz oczywiście coś słodkiego.
Wszystkie dania, na które podaję Wam tutaj przepisy przygotowałem osobiście, a zajadała się nimi cała rodzina. Dzięki temu masz pewność, że korzystając z moich, a zamieszczonych tutaj przepisów przygotujesz dania sprawdzone i po prostu smaczne. Tu nie ma lipy, wszystko masz na załączonych zdjęciach. To dowód na to, że moje przepisy są prawdziwe.
Zapraszam Was całymi rodzinami do stołu. Jedzcie, pijcie, a jak trzeba i śpiewajcie. Biesiadujcie i radujcie się dobrym jedzeniem, cieszcie się dobrym smakiem.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kotlety, schabowe

Inne przepisy z Kuchnia Tomka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.