Wolno pieczone mięso z kością przyprawione świeżym i suszonymi ziołami z dodatkiem ziemniaków i sera. KLEFTIKO JAGNIĘCINA PO ZBÓJNICKU SKŁADNIKI kilogram jagnięciny 2 duże ziemniaki grillowana papryka marynowana (opcja) 2 cytryny świeży rozmaryn suszone oregano tymianek suszony kilka gałązek świeżego rozmarynu laska cynamonu papryka czerwona zielona papryka 2-3 ząbki czosnku oliwa extra vergine kawałek sera... Artykuł Kleftiko jagnięcina po zbójnicku pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka . ... czytaj dalej...
Kuchnia Tomka to miejsce, w którym znajdziesz zbiór moich przepisów na różnorakie dania. Są tutaj przepisy na dania mięsne, wegetariańskie, na omlety, pyszne makarony, zapiekanki, ciekawe kanapki, smakowite ryby, pierogi, grzyby, kolorowe sałatki, mnóstwo pysznych zup oraz oczywiście coś słodkiego.
Wszystkie dania, na które podaję Wam tutaj przepisy przygotowałem osobiście, a zajadała się nimi cała rodzina. Dzięki temu masz pewność, że korzystając z moich, a zamieszczonych tutaj przepisów przygotujesz dania sprawdzone i po prostu smaczne. Tu nie ma lipy, wszystko masz na załączonych zdjęciach. To dowód na to, że moje przepisy są prawdziwe.
Zapraszam Was całymi rodzinami do stołu. Jedzcie, pijcie, a jak trzeba i śpiewajcie. Biesiadujcie i radujcie się dobrym jedzeniem, cieszcie się dobrym smakiem.