Sucharek jęczmienny pokryty startym pomidorem i serkiem owczym, a następnie skropiony oliwą i posypany oregano. DAKOS PRZEKĄSKĘ Z KRETY SKŁADNIKI 1 świeża bagietka (paluch, weka, bułka podłużna) z mąki jęczmiennej (w oryginale sucharki jęczmienne paximadia); 2-3 dojrzałe, miękkie pomidory gruntowe; ser twarogowy mizithra (lub nasza bryndza lub feta); suszone oregano; jak najlepszej jakości oliwa extra... Artykuł Dakos najsłynniejsza przekąska z Krety pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka . czytaj dalej...
Kuchnia Tomka to miejsce, w którym znajdziesz zbiór moich przepisów na różnorakie dania. Są tutaj przepisy na dania mięsne, wegetariańskie, na omlety, pyszne makarony, zapiekanki, ciekawe kanapki, smakowite ryby, pierogi, grzyby, kolorowe sałatki, mnóstwo pysznych zup oraz oczywiście coś słodkiego.
Wszystkie dania, na które podaję Wam tutaj przepisy przygotowałem osobiście, a zajadała się nimi cała rodzina. Dzięki temu masz pewność, że korzystając z moich, a zamieszczonych tutaj przepisów przygotujesz dania sprawdzone i po prostu smaczne. Tu nie ma lipy, wszystko masz na załączonych zdjęciach. To dowód na to, że moje przepisy są prawdziwe.
Zapraszam Was całymi rodzinami do stołu. Jedzcie, pijcie, a jak trzeba i śpiewajcie. Biesiadujcie i radujcie się dobrym jedzeniem, cieszcie się dobrym smakiem.